Team Engvall Security

En gemensam resa mot OS/Paralympics i Tokyo 2020 – där resan är minst lika viktig som målet

Vårt mål är att stötta ett antal idrottare som vi tror på i deras satsning mot de olympiska spelen/Paralympics i Tokyo 2020. Som vanligt är det dock resan som är målet och det är egentligen vad som händer på vägen dit som spelar roll. Vi vill skapa ett lag som omfamnar de båda idrottsgrenarna golf och ridsport och som dessutom rymmer medlemmar av olika kön, i olika åldrar från olika delar av Sverige. Gemensamt för oss alla är att vi brinner för det vi gör!

Vi tror att vi alla har något att lära av varandra! Vi tror därför på ett ömsesidigt kompetensutbyte både idrottare emellan men också med oss på Engvall Security. Passion, planering, envishet, affärsmässighet, visioner, begränsningar är exempel på områden där vi kan utbyta intressanta erfarenheter.

 

Anita Johnsson

Anita Johnsson från Laholm är med i svenska landslaget i paradressyr. Anita har alltid varit intresserad av hästar och inledde karriären inom travsporten. År 1990 var dock hon med om en tragisk hästolycka och blev totalförlamad. Nu har hon istället en framgångsrik karriär på dressyrbanan. Hon har varit aktiv på elitnivå sedan 2000 och är sedan 2007 med i landslaget för paradressyr. I prishyllan kan hon stoltsera med bland annat SM-guld, NM-guld, NM-silver och EM-brons. Tävlingskompisen heter Dear Friend och är en valack född 2008.

Louise Etzner Jakobsson

Louise Etzner Jakobsson från Klintehamn rider liksom Anita i svenska landslaget i paradressyr. Hon var en framgångsrik dressyrryttare och -tränare när hon 2011 drabbades av en allvarlig skallskada i samband med en hästolycka. Numera tillhör hon den absoluta världseliten i paradressyr med bland annat dubbla NM-guld, EM-brons, EM-silver och inte minst de dubbla bronsmedaljerna från Paralympics i Rio de Janeiro 2016 på meritlistan. Under 2017 startade hon även i Grand Prix för icke-funktionshindrade ryttare tillsammans med hästen Zernard, född 2003.

Björn Hellgren

Björn Hellgren från Västerås är sedan 2013 professionell golfspelare. I dagsläget spelar på Challengetouren men snart hoppas han på att vara etablerad på Europatouren. Det stora målet är dock OS i Tokyo och han ingår i SOK:s och Swedish Golf Teams Utmanarsatsning. Hemmaklubben är Frösåker Golf & Country Club.